1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

dijous, 31 de març del 2011

Benimaclet: agenda per al cap de setmana (2)

Tenim a la vista un cap de setmana al barri d'aquells que se'n diuen mogudets. Per començar, demà divendres es presenta al Centre Social Terra el llibre d'Enric Senabre (Alcoi, 1964) Política per a joves inquiets, que ha publicat Edicions Bromera. L'acte tindrà lloc a les 19.00 h del divendres 1 d'abril, magnífic dia i mes per encetar belles coses. L'assaig de divulgació del professor de Filosofia (que també viu a Benimaclet i, per més senyes, és pare del nostre alumne Marc Senabre) parteix de la idea –informació de solapa, ja que encara no hem pogut pergar-li mos– que ni els joves són tan indiferents als problemes de la seua societat com ens volen fer creure ni la política és una cosa avorrida i innecessària on sempre ban a parar els més espavilats (per sort no sempre, perquè també nosaltres creiem que una altra política no només és possible sinó també necessària, o com deia Fuster: "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres", i a la vista de com van les coses en aquest país, el suecà l'encertà de ple). El nostre autor manté un bloc anomenat Observatori de la Ciutadania on reflexiona sobre aquests temes, sobre els dèficits de la nostra democràcia i sobre la importància del compromís i de l'existència d'una ciutadania crítica i responsable. Sempre amb un ull posat (com a bon filòsof) en la pedagogia, l'Enric és autor d'altres obres de divulgació com Què tinc ací baix? (aquest a quatre mans amb Rosa Sanchis), que desfà alguns mites de la sexualitat dels joves i dóna molta informació rellevant, i diversos materials relacionats amb l'Educació per a la Ciutadania, eixa assignatura indispensable que el PP es va carregar amb l'excusa de l'anglès "para todos". Així doncs, ací va el requadret perquè no us n'oblideu:

DIVENDRES 1 D'ABRIL, 19.00 h.
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
POLÍTICA PER A JOVES INQUIETS
d'Enric Senabre
a càrrec de Carles Monclús

Centre Social Terra
(Benimaclet)


L'endemà, dissabte 2 d'abril, continua la marxa amb tot el seguit d'actes a què convoquen la Plataforma per l'Ensenyament Públic i Escola Valenciana que us vam penjar en el cartell de més avall. Concentracions, cercavila i el concert a la nit d'Obrint Pas i La Gossa Sorda a la nit.

I ara una primícia que a molta gent farà molt de goig. Els d'Obrint Pas també seran a la Sala d'Actes de l'Institut el dimecres 6 d'abril, a les 18.30, per protagonitzar una xarrada-col·loqui i presentar el seu nou disc Coratge. No direu que no us hem avisat. Bon cap de setmana.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada